dilluns, 14 de desembre del 2009

Projectes Telemàtics

Els projectes telemàtics són una manera innovadora de treballar el currículum en què els rols de l’alumnat i del professorat són diferents dels que habitualment es desenvolupen a l’escola. Seure en una cadira i esperar a veure què diu el mestre o la mestra, copiar del llibre o la pissarra i deixar la ment en blanc, són actituds i situacions que no són vàlides en la dinàmica del procés d’aprenentatge que aquí es planteja.

Així és com ens presenta els projectes telemàtics xtec.es. Segons el DIEC (Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans):

telemàtic -a


1adj. [IN] Relatiu o pertanyent a la telemàtica.

2f. [IN] [TC] [CO] Conjunt de tècniques i de serveis que apliquen alhora la informàtica i les telecomunicacions.


Del llarg llistat que Xtec posa al nostre abast, jo he escollit el que porta per nom “De 3 en 3”, un projecte telemàtic cooperatiu pensat per a nens i nenes de Cicle Inicial de Primària. Us animem a entrar al món de les paraules, les endevinalles i les històries de la mà de l'Eustaqui, la Klissa i la Mina.

Aquest projecte pretén acostar el món de les endevinalles i els contes als nens. És un senzill disseny en el que es poden enviar diferents tipologies d'arxius. Qui sigui que rep aquests arxius, poc a poc els va penjant a la web principal, des d'on tothom hi pot accedir per veure'n el contingut.

Hem sembla una bona iniciativa, tot i que no crec que arribi massa lluny, ja que com totes aquestes coses, qui no sap que existeix no ho farà servir. Trobo que es molt difícil que un gran nombre de persones arribi a saber sobre la seva existència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada